Covid-19: Organizata Botërore e Shëndetësisë kritikon Zvicrën

Kritikat e shprehura nga David Nabarro, i dërguari special i OBSH-së për luftën kundër koronavirusit, në lidhje me strategjinë e menaxhimit të pandemisë në Zvicër janë të hapura. Masat e miratuara deri tani, në dritën e një “situate jashtëzakonisht serioze”, konsiderohen nga ai të jenë shumë të buta.

Nabarro u shpreh në një intervistë të botuar sot, e shtunë, nga gazetat e grupit CH Media. Sipas ekspertit të agjencisë së specializuar të KB, Konfederata, si vendet e tjera evropiane, humbi kohën e çmuar verën e kaluar. Pasi vunë nën kontroll valën e parë të koronavirusit, autoritetet, megjithatë, nuk arritën të përgatisin infrastrukturën e nevojshme dhe rezultati ishte vala e dytë.

Shtetet e Azisë Lindore, thekson Nabarro, kanë treguar se nuk është e përshtatshme të liroheni kufizimet nëse nuk jeni në gjendje të mbani nën kontroll numrin e infeksioneve, siç ishin verën e kaluar. Nëse veprimi nuk ndërmerret tani, paralajmëron eksperti i OBSH-së, një valë e tretë do të shfaqet në fillim të vitit të ardhshëm./voal.ch