Cigaret elektronike, të rrezikshme për shëndetin e njeriut

Cigaret elektronike risin rrezikun për të shkaktuar sulm në zemër, goditje në tru ose sëmundje të tjera të zemrës, zbulon një studim i ri.

Rreth një në 20 të rritur amerikanë përdorin cigare elektronike dhe shumë prej tyre pretendojnë se këto janë më të shëndetshëm sesa cigaret e djegshme.

Përderisa kërkohen gjithnjë e më shumë, bëhet gjithnjë e më e qartë se ato nuk do të thotë se janë të sigurta.

Studimi i fundit, i kryer nga Shoqata Amerikane e Zemrës, zbuloi se sulmet në zemër janë gati 60% më të zakonshme në mesin e personave që përdorin cigare elektronike, të cilët janë në një rrezik për 71% më të lartë të goditjes.

Kur cigaret elektronike filluan të shfaqen në raftet e dyqaneve të duhanit, ato u panë si një ndihmë për ndërprerjen e duhanpirësve.

Por tani, është bërë e qartë se ato mund të jenë një varësi e re, në vend që të zëvendësojnë.