Çfarë kishte ndodhur me 29 tetor

1390 – U bë gjykimi i parë për shtrigëri në Paris.

1863 – Formohet Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq.

1901 – Leon Czolgosz, vrasësi i presidentit amerikan William McKinley, u ekzekutua në ulëse elektrike.

1922 – Mbreti italian Victor Emmanuel III zgjedh Benito Mussolinin Kryeministër.

1923 – Mustafa Kemal Ataturk shpalli Turqinë Republikë.

1948 – Masakra Safsaf

1956 – Në krizën e Kanalit të Suezit, Izraeli pushton Gadishullin egjiptian të Sinajit.

1956 – Qyteti ndërkombëtarë Tangier u ri-integrua në Maroko.

1960 – Në Louisville, Kentucky, Cassius Clay (që më vonë bëhet mysliman dhe merr emrin Muhammad Ali) fiton ndeshjen e par profesionale ne boks.

1969 – Lidhja e parë kompjuter në kompjuter u realizua në ARPANET.

1983 – Dridhja e tokës në Turqi len të vdekur 1,300 njerëz.

1985 – Gjenerali Samuel K. Doe është fituesi i zgjedhjeve të par multipartiake në Liberi.

1994 – Francisco Martin Duran bën mbi 2 mijë gjuajtje drejt Shtëpisë së Bardhë (Duran më vonë u dënua për tentim për vrasje të presidentit amerikan Bill Clinton).

1998 – Komisioni jug-afrikan i së Vërtetës dhe i Pajtimit dënon aparteidin e dhunën e ushtruar nga Kongresi Nacional Afrikan.

2002 – Ho Chi Minh City ITC Inferno, zjarri shkatërron shitore të gjërave luksoze me rreth 1500 blerës ku 60 vdesi dhe 100 digjen në tërësi.

1971 – Lind Winona Ryderaktore amerikane.

1911 – Vdes Joseph Pulitzer gazetar dhe publicist amerikan.

1967 – Vdes Julien Duvivier regjisor filmik francez./OxygenPress.info