Çfarë ka ndodhur më 11 shkurt?

Data tradicionale e themelimit të Japonisë nga perandori Jimmu.

55 – Tiberius Klaud Cezar Britannikus, trashëgimtar i fronit perandorak romak, vdes në rrethanat misterioze në Romë. Vdekja e tij i hap rrugën Neronit për t’u bërë perandor.

1895 – Georgetoën u bë pjesë e kryeqytetit Ëashington DC.

1916 – Anarkistja amerikane Emma Goldman arrestohet për mbajtjen e një leksioni mbi kontrollin e lindjeve.

1929 – Italia nënshkruan Traktatin Lateran, duke njohur pavarësinë dhe sovranitetin e Vatikanit.

1943 – General Dëight David Eisenhoëer zgjidhet për të komanduar ushtrinë aleate në Evropë. Përpjekjet e gjeneralit në Luftën e Dytë Botërore e bënë atë aq shumë popullor sa më 1952 amerikanët e zgjodhën President të Shteteve të Bashkuara.

1945 – Marrëveshja e Jaltës e nënshkruar nga Presidenti Franklin Roosevelt, kryeministri britanik Ëinston Churchill, dhe udhëheqësit sovjetik Josef Stalinit përcakton strategjinë aleate pas Luftës së Dytë Botërore.