Boronicat zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Sipas një studimi të ri, boronicat mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës me 20 për qind, për një të pestën nëse ato konsumohen rregullisht.

Studiuesit gjetën se personat që konsumojnë 200 gramë boronica në ditë për një muaj përmirësuan funksionin e enëve të gjakut dhe ulën presionin e gjakut te njerëzit e shëndoshë.  E gjithë kjo është për shkak të një kimikali ‘magjik’ që i jep boronicave ngjyrën e kaltër, e quajtur antocianin.

Për më tepër, studimi sugjeron se boronicat mund të jenë po aq efektiv sa tabletat e presionit të gjakut të përshkruara nga mjekët.