A e dini cilat janë urat e famshme në kartëmonedhat euro?

Hollandezi Robin Stam mori si ide në kartmonedhat e eurove urat e shënuara nga bankat evropiane dhe i bëri realitet. “Urat e Evropës’ janë ndërtuar pikërisht si fotot në kartmonedhat e eurove sipas ngjyrës dhe shkallës.

 

Ndërsa kartëmonedha më e madhe evropiane, ajo 500 euroshe tregon një urë të arkitekturës moderne, pra shekullit të 20.