734 pacientë nën asistim e okisgjeno-terapisë në QKUK dhe spitalet e përgjithshme

Sipas raportit të punës për datën 7 prill 2021, në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme janë duke u trajtuar 917 pacientë.

757 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2
61 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve
36 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore
734 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë

Në QKUK janë të shtrirë 374 pacientë:

329 të konfirmuar me Sars Cov-2
15 në gjendje të rënduar
319 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 115 pacientë
Klinika Infektive II ( Mjekësia Sportive), 85 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno), 59 pacientë
Klinika e Pulmologjisë, 79 pacientë
Klinika e Gjinekologjisë, 5 pacientë
Mjekimi Intensiv -COVID, 12 pacientë
Klinika e Pediatrisë, 19 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 543 pacientë:

428- të konfirmuar pozitivë
21- në gjendje të rënduar shëndetësore
415- me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 112 pacientë
Spitali i Gjakovës, 87 pacientë
Spitali i Pejës, 90 pacientë
Spitali i Gjilanit, 110 pacientë
Spitali i Ferizajt, 67 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 48 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 29 pacientë