7 arsye pse duhet të pini çajin e gjelbër rregullisht

Çaji i gjelbër ka shumë të mira, për të cilat shumica e njerëzve janë të pa vetëdijshëm

Për shkak se procesohet ndryshe nga çaji i zi, çaji i gjelbër ka më shumë antioksidantë dhe polifenole natyrale.

Ja disa nga arsyet pse duhet ta pini rregullisht.

Është i mirë për personat me diabet

Pirja e rregullt e çajit të gjelbër ndihmon në rregullimin e nivelit të glukozës në trup, çka më pas rregullon sheqerin në gjak.

Ata që konsumojnë çaj të gjelbër rregullisht kanë më pak gjasa të preken nga diabeti.

Ndihmon në humbjen e peshës

Pirja e çajit të gjelbër e përshpejton metabolizmit tuaj në mënyrë të natyrshme, duke e parandaluar rritjen e masave dhjamore në trupin tuaj.

Për shkak se çaji i gjelbër përmban sasi kafeine, ai po ashtu i jep trupit energji para ushtrimeve.

Ju ndihmon të keni një zemër të shëndetshme

Besohet se çaji i gjelbër ndihmon në uljen e stresit dhe po ashtu në formimin e kolesterolit të dëmshëm, gjë që ndihmon të keni një zemër më të shëndetshme.

Ndihmon në luftën kundër sëmundjeve të Alzheimerit dhe Parkinsonit

Besohet se çaji i gjelbër e vonon sëmundjen e Alzheimerit dhe atë të Parkinsonit, për shkak se ky çaj ka fuqinë të mbrojë dhe riparojë qelizat e trurit.

Ul rrezikun e kancerit

Ky çaj ul rrezikun e kancerit të ezofagut, gjirit dhe prostatës. Ai po ashtu besohet se ndihmon në asgjësimin e qelizave kancerogjene në trup po ashtu.

Depresioni

Theanina, një aminoacid shumë i rëndësishëm për shëndetin e mendjes dhe trupit, gjendet në gjethet nga të cilat përfitohet çaji i gjelbër.

Për një lëkurë më të shëndetshme

Pirja e rregullt e këtij çaji, apo aplikimi i çajit të ftohtë në lëkurë në zonat problematikë të lëkurës suaj, e ngadalësojnë plakjen.