15 vjeçari që zbuloi qytetin antik të Maya’s!

Një nxënës 15-vjeçar nga Kanada, William Gadoury ka zbuluar  një qytet antik që i përkiste Maya dhe që ka qenë i fshehur për shekuj me radhë në xhunglën e Meksikës.

Gadoury  banon një qytezën Montreal,  ai ka kaluar orë duke studiuar diagramat e yllësive dhe hartave të qyteteve antike të Maya. Duke analizuar 22 yllësi të ndryshme, 15 vjeçari, ka zbuluar që ato korrespondonin me lokalitet e 117 qyteteve të Maya-va të shpërndara në Mesikë, Guatemalë, Honduras dhe El Salvador.

Ai vërejti që një prej yjeve kishte diçka që nuk shkonte. Kishte 3 yje, por vetëm dy korrespondonin me qytete të njohura tashmë.

Ëilliam, përdori Google Map dhe zbuloi një qyet të ri të fshehur në thellësi të xhunglës, së Yucatan.

Fotografitë satelitore kanë konfirmuar parashikimet e tij, duke treguar forma gjeometrike që afrohen me strukturën e piramidave antike të Maya-ve dhe të rreth 30 ndërtesave të tjera pikërisht në zonën e treguar nga 15-vjeçari./Metro/OxygenPress.info