10 thëniet më frymëzuese nga Paulo Coelho

  • 1.Çdo person mbi tokë luan një rol qendror në historinë e botës.
  • 2.Dy gjëra na mbajnë larg nga lumturia: të jetuarit në të kaluarën dhe të vëzhguarit e të tjerëve.
  • 3.Kur një person dëshiron me të vërtetë diçka, i gjithë universi “bën plane” për ta ndihmuar që të realizojë ëndrrën e tij.
  1. Çdo bekim i injoruar shndërrohet në një mallkim.
  2. Shumica e njerëzve e shohin botën si një vend të rrezikshëm dhe për shkak se ata e shohin kështu, bota rezulton, me të vërtetë, të jetë një vend i rrezikshëm.
  3. Ne do ta kuptojmë plotësisht mrekullinë e jetës, vetëm kur të lejojmë të papriturën që të ndodhë.
  • 7 .Ju mund të verboheni duke e parë çdo ditë si të ngjashme. Çdo ditë është një ditë tjetër. Çdo ditë sjell mrekullinë e vet.
  • 8.Jeta është gëzim. Mos e bindni vetën se vuajtja është pjesë e saj.
  1. Është zemra jote ajo që vendos dhe atë që ajo vendos bëhet ligj.
  2. Bota nuk ndryshohet nga opinioni yt por nga shembulli yt.